Másfél hónapig tartó, egészséges életmódot célzó próbatételben való részvételre hívja a sepsiszentgyörgyieket a Fitness Tribe Egyesület. A „nagy mozgáskihívásnak” nevezett akcióhoz minden korosztály csatlakozhat diákoktól nyugdíjasokig.

Számukra felkészítő edzéstervet kínálnak, illetve négy előadást is szerveznek egészséges táplálkozás, sportsérülések megelőzése, sportpszichológiai témákban, amellyel segíteni szeretnék a csatlakozókat a folyamatos, intenzív mozgáshoz szükséges mentális erő kialakításában.

„A kihívások életünk részei és rajtunk múlik hogyan állunk az akadályok elé. De vannak olyan próbatételek melyeket mi keresünk magunknak, hogy bizonyíthassunk és sikerélményben részesüljünk”, fogalmazta meg kihívását a Fitness Tribe Egyesület.

Tájékoztatásuk szerint a május elején induló program egyszerre kihívás és csapatépítés, amellyel különböző tevékenységeken keresztül szeretnék felhívni a figyelmet az egészséges életmód és a mozgás fontosságára.

A program zárásaként, június 17-én megszervezik a „nagy mozgáskihívást” amikor a sepsiszentgyörgyi, Szemerja negyedi stadion futópályáján 6-, 12-, illetve 24 órás folyamatos mozgásprogramban lehet részt venni. Ekkor a jelentkezők 6 fős csapatokban a megadott idő alatt folyamatos mozgást végeznek, amely lehet szaladás, gyaloglás, nordic walking, vagy ezek kombinációja.

A Fitness Tribe Egyesület várja minden korosztály, illetve líceumi csoportok, munkaközösségek, baráti társaságok jelentkezését. Csatlakozási szándékot a fitnesstribegroup@gmail.com emailcímen, vagy üzenetben a Fitness Tribe Egyesület Facebook oldalán lehet jelezni. A „Mozogj az Egészségért” programot Sepsiszentgyörgy önkormányzata támogatja.