Idén megnőtt a háromszéki civil szervezetek és egyházak pályázati kedve, ugyanis rekordszámú támogatási kérést nyújtottak be a Kovászna megyei tanács által meghirdetett pályázati kiírásra. Főként a sport és szabadidős programok esetében nőtt meg a forrásigény. Az önkormányzat idén a táboroztatást támogatta kiemelten, számolt be Tamás Sándor.

A háromszéki önkormányzat elnöke a civil és egyházi pályázatok támogatásáról szóló tanácshatározat elfogadását követően arról számolt be, hogy idén nyolc kategóriában hirdettek meg támogatási programokat és rekordszámú kérés érkezett.

Idén összesen 592 projektet nyújtottak be, ez 22 százalékkal több mint tavaly volt, összegzett Tamás Sándor, aki szerint a legnagyobb növekedés, 56 százalék a sporttevékenységek terén érzékelhető, valamint 29,6 százalékkal több pályázat érkezett a szabadidős programokra is.

Tamás Sándor háromszéki tanácselnök | Fotók: Kocsis B János
Tamás Sándor háromszéki tanácselnök | Fotók: Kocsis B János

Idén 46 pályázat érkezett ifjúsági szervezetektől, 58 projektet nyújtottak be sporttevékenységek támogatására, 175-öt szabadidős programokra, 158-at kulturális programokra, míg az egyházak 155 pályázatot nyújtottak be a háromszéki önkormányzathoz.

Kovászna Megye Tanácsa idén 3,15 millió lejes pályázati keretet hagyott jóvá, ebből 2 milliót egyházaknak szántak, 400-400 ezer lejt kulturális és szabadidős programokra, 200 ezer lejt sport és 150 ezer lejt ifjúsági tevékenységek támogatására fordítanak. A nyertes pályázatok listája elérhető a megyei tanács honlapján. A civil szervezetek és egyházak támogatási szerződéseit péntektől kezdődően írják alá, erről értesítik az érintetteket. A programokat év végéig kell megvalósítani.