Sűrű műszakja volt a háromszéki tűzoltóknak, hiszen 24 óra alatt több helyszínen is helyt kellett állniuk és megfékezni a lángokat. Csütörtök kora reggel a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház egyik raktárépülete gyulladt ki egy rövidzárlat miatt, tájékoztatott a kórház vezetősége, amely szerint csak anyagi kár keletkezett, senki nem sérült meg és az egészségügyi ellátásban nem történt semmilyen fennakadás.

A kórház udvarán lévő raktárépület csütörtökön nem sokkal 6 óra után gyulladt ki és azonnal riasztották a tűzoltókat de a kórházi alkalmazottak is elkezdték az oltást így sikerült megakadályozni a tűz terjedését. A készenléti felügyelőség 2 tűzoltóautóval és egy SMURD rohammentővel érkezett a helyszínre és fél óra alatt sikerült kioltani a tűzet. Az előzetes vizsgálatok szerint egy rövidzárlat miatt kapott lángra a fűtőberendezés. A sepsiszentgyörgyi kórház vezetősége közleményében rámutat, hogy rendszeresen tartanak felkészítőket az alkalmazottaknak, hogy tudják mi a teendő tűz esetén.

Kigyulladt a dobollópataki iskola fából készült épülete is

A háromszéki tűzoltók tájékoztatása szerint csütörtökre virradó éjszaka kigyulladt a dobollópataki iskola faraktára. A fából készült 20 négyzetméteres épületben tűzifát és brikettet tároltak, amit az általános iskola fűtéséhez használtak. A lángok martalékává vált az épület jelentős része és a benne tárolt tüzelőanyag. A helyszínre érkező tűzoltók szándékos gyújtogatásra gyanakodnak ezért további vizsgálatokat folytatnak az ügyben.

Erdőtűzhöz is riasztották a háromszéki tűzoltókat

A Kovászna Megyei Készenléti Felügyelőség tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában több bevetésen is részt vettek, így Árapatakon egy erdőtűzhöz riasztották, amit közel 5 óra alatt sikerült eloltani, a nehezen megközelíthető terepen 15 hektár száraz növényzet vált a lángok martalékává. Egy másik tűzoltó csapatot pedig a szomszédos Brassó megyei Botfaluba is küldtek csapatot, mert több tűz ütött ki az erősdi erdőkben és terjedt el mintegy 20 hektáron.

Szerző: Sláger Rádió | Kovács Zsolt

A Sláger Rádióban az elmúlt öt évtized legnagyobb slágerei, napjaink válogatott dalai és a legfrissebb hírek hallhatóak.