Egy kézdivásárhelyi kiskorú lány megrontása és kiskorúval folytatott szexuális kapcsolat vádjával vettek őrizetbe egy háromszéki férfit, tájékoztatott szerdán a Kovászna megyei rendőrség. Beszámolójuk szerint a bűnügyi részleg nyomozói lakossági bejelentésre kezdtek vizsgálódni a gyanúsított ellen.

Kiderült, hogy a háromszéki férfi internetes oldalakon küldött szexuális tartalmú üzeneteket több személynek is. A nyomozók házkutatást végeztek a gyanúsított otthonában és bizonyítékokat gyűjtöttek arról, hogy szexuális kapcsolatot folytatott egy kiskorú lánnyal. Ez alapján őrizetbe vették és a kézdivásárhelyi törvényszék elrendelte az illető 30 napos vizsgálati fogságba helyezését.

Megszüntetnék a „kibúvót”
Nemi erőszaknak minősülhet a 14 év alatti gyerekekkel létesített szexuális kapcsolat. Mint arról nemrég beszámoltunk módosítanák a büntetőtörvénykönyvet, hogy az elkövető ne hivatkozhasson többé enyhítő körülményként arra, hogy az áldozat belegyezett a nemi aktusba. A szenátusban iktatott tervezet értelmében ilyen esetekben egy 14 év alatti gyerekkel létesített szexuális kapcsolat 7 évtől 12 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható.

Szomorú, hogy Romániában jelenség a kiskorúakkal létesített szexuális kapcsolat, mondta el októberben a Sláger Rádiónak Antal Álmos. A szülész-nőgyógyász szakorvos szerint Kovászna megyében évente 80-100 kiskorú anya ad életet gyerekének. A sepsiszentgyörgyi orvos visszásnak tartja, hogy az igazságszolgáltatás bizonyos társadalmi kategóriák esetében nem alkalmazza a törvényt, hiszen kiskorúval létesített nemi kapcsolat jelenleg is bűncselekménynek minősül, de Háromszéken egyetlen gyerekanya ügye sem jutott el a bíróságig, mert a felek „kibékültek”.

A címlapfotó illusztráció!