Két kiskorú fiú teljesen tönkretett egy átadás előtt álló, frissen felújított kézdivásárhelyi bölcsődét. A Benedek Elek utcai épületben szinte mindent megrongáltak és összetörtek és leverték a vízcsapokat, így 251 köbméter víz folyt el, a falak teljesen átáztak, számolt be a megdöbbentő esetről Bokor Tibor.

Kézdivásárhely polgármestere szerint zajlik a kárfelmérés és az önkormányzatnak elő kell teremtenie az összeget, amelyből kijavítja a jelentős kárt. „A legszomorúbb az, hogy az épület decemberben beköltözhető lett volna, ahová több száz kisgyerek szívesen tért volna vissza” – mutatott rá a kézdivásárhelyi polgármester.

Az ügyben nyomozó rendőrségnek kedden sikerült azonosítania a vandalizmus elkövetőit egy 12 és egy 15 éves fiút. Mint kiderült a kiskorúak betörtek a bölcsődébe ahonnan két villanyvezetéket és 3 mosdó kagylót vittek magukkal, ugyanakkor felborították a bútorzatot és minden emeleten összetörték a mosdó kagylókat és leverték a csapokat, így a víz elöntötte és jelentősen károsította az átadás előtt álló, felújított épületet. A rendőrség lopás és rongálás gyanújával indított eljárást.