Egy év kihagyás után idén ismét három napon át mozgásban szeretné tartani a sepsiszentgyörgyieket a 14. Sportnapok. A járványügyi helyzethez igazodva idén több helyszínen szervezik az eseményt, egy helyszínre nem toboroznak nagy tömegeket, inkább az a cél, hogy bemutassák a térség sportklubjainak és egyesületeinek változatos kínálatát és lehetőséget biztosítani a mozgásra, sportolásra, mondta Nemes Áron.

A Sepsiszentgyörgyi Sportnapok szervezője szerint az eddigiekhez képest idén nem az a fő törekvés, hogy csak a Sepsi Arénába és környékére szervezzenek programokat ahol nagy tömegeket mozgatnak meg, hanem bekapcsolják a város iskoláit, köztereit, sportlétesítményeit, így változatos helyszíneken kínálnak színes programokat, bemutatókat és vetélkedőket.

Nemes Áron a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok szervezője | Fotó: Kovács Zsolt

Háromszéken mintegy 70 sportegyesület, klub vagy sportmozgalom működik, van köztük néhány nagyon aktív, ám sokuk tevékenysége nem eléggé látható és ismert a nagyközönség számára, így a Sportnapok kiváló lehetőség a bemutatkozásra. A tavalyelőtti Sportnapokon 45 partner szervezet vett részt, mondta Nemes Áron, aki szerint körvonalazódik már az idei rendezvény programja ám jövő hétig várják a sportklubok, egyesületek, mozgalmak jelentkezését, amit a sportnapok Facebook-oldalán megtalálható link megnyitásával és az űrlap kitöltésével tehetnek meg.

Nemes Áron elmondta: Sepsiszentgyörgy központjában sportág választót szerveznek, ahol a különböző egyesületek, klubok bemutathatják éves tevékenységeiket és kínálatukat, így kiváló lehetőséget kínál arra, hogy újabb tagokat csatoljanak be tevékenységeikbe. Emellett megszervezik a „Legsportosabb osztály” vetélkedőt amivel a város III – IV. osztályait célozzák, amelyek különböző vetélkedőket kell teljesítsenek. Mivel idén olimpiai év van a rendezvényt egy olimpiai futással indítják és a 14. Sepsiszentgyörgyi Sportnapok díszmeghívottjai Incze Kriszta sepsiszentgyörgyi birkózó, illetve Novák Eduárd sportminiszter, paralimpikon kerékpáros. A rendezvénysorozat programját (hamarosan) megtekinthetik a www.sportnapok.ro oldalon vagy az esemény Facebook oldalán.