Felvágottak és péksütemények közt mondta ki a boldogító igent egy vállalkozó kedvű sepsiszentgyörgyi pár. Az akció valójában egy közösségi performansz volt, amivel a járványügyi intézkedések visszásságára kívánták felhívni a figyelmet.

Arra, hogy az érvényes rendelkezések szerint a bevásárlóközpontok minimális járványügyi előírásokat betartva fogadhatnak tömegeket, miközben ugyanez tilos az erre a célra berendezett vendéglátó egységeknek.

Mint kiderült a fiatal pár valóban szeretné megszervezni esküvőjét ám a jelenlegi korlátozások miatt erre nincs lehetősége, így „tiltakozásul” szerveztek egy lagzit a szupermarketben, ahol a papot egy színész alakította.


A sepsiszentgyörgyi Kastély vendéglő közösségi oldalán „Szervezz esküvőt szupermarketben! Azt szabad.” felhívással tette közzé a performansz jellegű lagzi felvételeit. „Hogyha életed párjával szeretnéd összekötni az életed, nem teheted meg a vendéglátó egységekben vagy az erre berendezett terekben, mert azok zárva vannak, az eseményeket meg tilos megszervezniük. Ugyanakkor bármikor megteheted ezt bármelyik bevásárló központban vagy szupermarketben a minimális járványügyi előírásokat betartva”, írják a közösségi oldalon.

Bebizonyítottuk, hogy lehet. Ott mindent lehet. Megszerveztünk egy lagzit egy sepsiszentgyörgyi bevásárló központban menyasszonnyal, vőlegénnyel, pappal, tanúkkal, fotóssal, videóssal, és még vendég is akadt bőven. A zenét nem kértük, de adták. Fontos, hogy közösségi performanszunk nem a bevásárló központok ellen irányult, sokkal inkább a rendszer igazságtalanságaira és egyenlőtlenségeire kívánta felhívni a figyelmet. Lehet a szupermarketekben esküdni, de azért mégis csak jobb és szebb ezt megtenni azokban a terekben, ahol minden körülmény tökéletes ehhez a rendkívüli eseményhez. Reméljük, hogy mihamarabb visszaállhat a rend, és tudjuk fogadni úgy a szerelmes párokat, mint a jó ízek szerelmeseit”, írják a különleges esküvőről szóló bejegyzésben.