Négy háromszéki férfit vettek őrizetbe orvvadászat, csempészet és a fegyvertartási törvények megsértése miatt, tájékoztat a Kovászna megyei rendőrség. A nyomozók az futásfalvi erdőben értek tetten két férfit, amint az éjszaka leple alatt törvénytelenül vadásztak. Egy 41 éves orvvadászt sikerült elfogni a társa elszaladt bár a rendőrök a levegőbe lőtt figyelmeztető lövésekkel próbálták megállítani. Később azonosították ezt a férfit is azonosították. A nyomozás során kiderült, hogy még egy 52, illetve egy 35 férfi is része az orvvadászokból álló társaságnak.

Az orvvadászok fegyverei | Fotó: Kovászna megyei rendőrség
Az orvvadászok fegyverei | Fotók: Kovászna megyei rendőrség

A Kovászna megyei rendőrök 7 lakásban és egy háromszéki és egy Brassó megyei cég székhelyén tartottak házkutatást. Ennek során lefoglaltak és elkoboztak 5 vadászpuskát amiből két fegyvert illegálisan birtokoltak tulajdonosaik. Emellett elkoboztak egy átalakított és egy katonai használatra szolgáló fegyvert, két sport íjat, 206 darab különböző kaliberű töltényt amiket mind törvénytelenül birtokoltak és találtak még 234 törvényesen birtokolt töltényt is.

Lefoglaltak továbbá egy számszeríjat, egy nyílpuskát, 21 karbon nyílvesszőt, 14 nyílhegyet, 102 lövedéket, 3 éjjellátó eszközt, 4 távcsövet, 1 célzó berendezést, 3 vadfigyelő kamerát, 6 mobiltelefont és laptopot. Az orvvadászoktól lefoglaltak még 152 kilogramm vadhúst, 46 trófeát, 7 állatbőrt, egy terepjáró autót, 6,5 kilogramm pirotechnikai eszközt, 3 zseblámpát, 3 bicskát, fegyver tokokat valamint 2.750 lejt, 30.000 forintot és 225 eurót, sorolta a rendőrség. Négy férfit csütörtökön 24 órára őrizetbe vettek és orvvadászat, csempészet, a fegyvertartási törvények megsértése vádjával indítottak ellenük eljárást.