Őrizetbe vettek egy 21 éves fiatalembert, akit gyilkossági kísérlettel gyanúsítanak. A Kovászna megyei bíróság mellett működő ügyészség arról tájékoztatta a sajtót, hogy az eset pénteken este történt a sepsiszentgyörgyi Gödri Ferenc utca sarkán a mobiltelefonos üzletek mellett.

Egy spontán kialakult konfliktus során a 21 éves férfi többször megszúrt két 18 éves fiatalt. Az áldozatok kórházba kerültek, mindketten súlyos állapotban azonnali műtétre szorultak. Az egyik áldozatot a tüdején érte hét szúrás, a másikat hasi tájékon kettő. Az életüket a gyors beavatkozás mentette meg, túl vannak az életveszélyen, a sepsiszentgyörgyi kórház sebészeti osztályán kezelik őket.

A törvényszéki orvos megállapította, hogy a szúrt sebek miatt veszélyben volt az életük, így a hatóságok minősített emberölési kísérlettel indítottak eljárást. Az ügyészség szerint nem rablás állt a támadás hátterében, a spontán kialakult konfliktus során az elkövető rendkívül erőszakosan reagált, súlyosan megsebesítve áldozatait. A gyanúsítottat szombaton azonosították, vasárnap javasolták előzetes letartóztatásra.