Életét veszítette egy háromszéki fiatal, aki kirepült egy balesetező autóból. A Kovászna megyei rendőrség tájékoztatása szerint február 21-én, vasárnap éjjel 1 órakor az 112-es hívószámon riasztották a baróti rendőrséget, hogy az erdővidéki Nagyajta területén halálos baleset történt.

A helyszínelő nyomozók megállapították, hogy egy 21 éves fiatalember ittasan vezette az autót Miklósvár irányából Nagyajta fele tartó szakaszon, de egy veszélyes bal kanyarban elveszítette uralmát a járműve fölött, kicsúszott az úttestről és az út melletti mezőben felborult.

Borulás közben kirepült az autóból az anyósülésen utazó 24 éves férfi, aki nem viselte a biztonsági övet. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett és a helyszínen életét veszítette, számolt be a háromszéki rendőrség.

Az autót vezető 21 éves fiatalember és a jármű másik utasa, egy 20 éves lány kisebb sérüléseket szerzett, őket a kórházba szállították ahol orvosi ellátásban részesültek.

A Kovászna megyei rendőrség hozzáteszi: megszondáztatták a balesetező autót vezető fiatalembert és kiderült, hogy leheletében 0,52 milligramm /liter alkohol volt, ezért vért vettek tőle a véralkoholszint megállapítása érdekében. A sofőr ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, testi sértés és ittas vezetés vádjával indítottak bűnvádi eljárást.