A háromszéki hatóságok egy éjszakányi keresés után megtalálták az eltűnt 3 éves, hetei gyereket. Mint arról beszámoltunk a Kovászna megyei, Hete településről január 4-én, hétfő este tűnt el a 3 éves Vasile Bogdan Coșcodar.

A szülők hétfő este 7 órakor riasztották a rendőrséget, hogy a kisfiú a házuk elől tűnt el nyomtalanul. A háromszéki hatóságok nagy erőket mozgattak meg, több százan keresték a gyermeket a környékbeli erdőkben, de nem jártak sikerrel, így kedd reggel továbbfolytatták a kutatást, számolt be Radu Stroe.

Több százan keresték az eltűnt 3 éves gyereket | Fotó: Kovászna megyei Készenléti Felügyelőség (ISU)
Több százan keresték az eltűnt 3 éves gyereket | Fotó: Kovászna megyei Készenléti Felügyelőség (ISU)

A Kovászna megyei rendőrség szóvivője szerint a keresésben részt vettek a rendőrök, csendőrök, háromszéki és Brassó megyei tűzoltók, hegyimentők, erdészek és önkéntesek is. Az éjszaka folyamán hőkamerákkal és kutyákkal próbáltak a 3 éves kisfiú nyomára bukkanni. Kedden délben találták meg őt az árapataki erdőben.

Radu Stroe szerint megtalálása után orvosok vizsgálták meg a kisfiú állapotát és megállapították, hogy egészséges. A rendőrségi szóvivő szerint vizsgálják még a 3 éves kisgyerek eltűnésének körülményeit.