Kovászna megyében az év első tíz hónapjában négy személy vesztette életét tűzesetben, ez a legtöbb ilyen jellegű elhalálozás az elmúlt négy évben, derült ki a megyei Készenléti Felügyelőség (ISU) adataiból. Legutóbb szeptemberben történt meg, hogy lakástűzben vesztette életét a bent tartózkodó személy.

Háromszéken tavaly, tavalyelőtt és 2016-ban egyáltalán nem történt olyan eset, hogy valaki tűzben veszítse életét, illetve 2017-ben egy személy hunyt el a lángok között, számolt be a sajtónak Adrian Simtea. A Kovászna megyei Készenléti Felügyelőség (ISU) parancsnoka szerint idén is a meghibásodott vagy megfelelően ki nem takarított kémények miatt történt a legtöbb tűzeset.

Kéménytűz
Kéménytűz | Fotó: ISU Covasna

Háromszéki növekedik a tűzesetek száma, hiszen a tűzoltók idén októberig 81 lakástüzet oltottak és az összesített károk értéke meghaladja az 1,2 millió lejt, míg tavaly az első tíz hónapban 64 tűzesetet jegyeztek, amelyek során közel 700 ezer lejnyi kár keletkezett. Jelentősen megugrott az avartüzek száma is, hiszen októberig 86 kigyulladt legelőt oltottak, míg tavaly ebben az időszakban 34 avartüzet jegyeztek.