Háromszéken őrizetbe vettek két személyt, akik házasságkötés ígéretével Sepsiszentgyörgyre csaltak egy osztrák férfit, akit akarata ellenére fogva tartottak, elvették pénzét és vagyontárgyait, tájékoztat a Kovászna megyei ügyészség. Közleményük szerint bűnvádi eljárás indult a 47 éves N.J. és a 25 éves B.J. sepsiszentgyörgyi lakosok ellen, akiket csalással, törvénytelen fogva-tartással, törvénytelen anyagi ügyletekkel és lopással vádolnak.

A két vádlott idén szeptemberben egy házasságkötés hamis ígéretével Sepsiszentgyörgyre csábítottak egy 46 éves osztrák férfit, akit viszont megérkezése után akarata ellenére fogva tartottak egyik vádlott otthonában, ahol veréssel fenyegették és elvették a nála lévő pénzt, illetve vagyontárgyait zálogba helyezték. Az ügyészség szerint a vádlottak megszerezték az osztrák férfi bankkártyáját is, amelyről 1800 lejt emeltek le.

Az áldozat panasza nyomán azonosították a két sepsiszentgyörgyi elkövetőt, akik ellen a törvényszék elrendelte a 30 napos vizsgálati fogságba helyezésüket. Az ügyben zajlik a nyomozás az eset részleteinek kiderítése érdekében.