Háromszék településeinek nagy többségében az RMDSZ polgármester jelöltjei nyertek, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) egyetlen faluban, Esztelneken állíthat polgármestert, illetve független polgármesterjelöltek nyertek Baróton, Ozsdolán és Csernátonban, derült ki az RMDSZ párhuzamos szavazatszámlálásából.

Tamás Sándor megyei tanácselnök, az RMDSZ háromszéki elnöke szerint a szövetség 45 közigazgatási egységben indított polgármester és tanácstag jelölteket, és ezek jelentős többségét meg is nyerte a vasárnapi választások során.

Az RMDSZ baróti polgármester jelöltje, Lázár Kiss Barna két mandátum után veszített választást. Négy független jelölt indult ellene és az RMDSZ párhuzamos szavazatszámlálása közülük leginkább Benedek Huszár Jánost, esetleg Bán Istvánt mutatja nyertesnek. Emellett veszített az RMDSZ polgármesterjelöltje Esztelneken, ahol az EMSZ kétharmados szavazattöbbséggel megszerzi egyetlen polgármesteri tisztségét, míg Ozsdolán és Csernátonban független jelölt nyert az RMDSZ polgármester jelöltjével szemben.