Sepsiszentgyörgyön negyedik mandátumát szerezte meg Antal Árpád, aki a választások éjszakáján az RMDSZ eredményváró rendezvényén mondott győzelmi beszédében kifejtette: „elsősorban azért ünneplünk mert a 2020-as önkormányzati választásokon történelmet írt az erdélyi magyar közösség, hiszen 20 év után sikerült megnyerni Marosvásárhelyt, azon túl, hogy megtartotta Maros és Szatmár megyét és Szatmárnémetit, valamint megnyerte Szászrégent”.

Antal Árpád kifejtette: mindez sokkal fontosabb minthogy Háromszéken kétharmados vagy egyszerű többséget szerzett az RMDSZ az önkormányzatokban. „Az, hogy Soós Zoltán megszerezte a marosvásárhelyi voksok több mint 60 százalékát az túllépi az etnikai szavazás kérdését és új fejezetet nyit az erdélyi politikában és a román magyar viszonyban.

Antal Árpád: „egy a csapat, szintet fogunk lépni!”

A sepsiszentgyörgyi polgármester rámutatott: nyilván fontos, hogy a háromszéki RMDSZ-es polgármesterek nyertek. A szövetség párhuzamos szavazatszámlálása szerint három párt jut be a sepsiszentgyörgyi önkormányzati testületbe, ahol az RMDSZ-nek kétharmados többsége lesz, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) 2 vagy 3 tanácstagot delegálhat míg a Nemzeti Liberális Párt (PNL) egy képviselői helyet szerez, és várhatóan kiesik a helyi tanácsból a Szociáldemokrata Párt (PSD)

„Bízok benne, hogy Sepsiszentgyörgy közösen a Sepsiszéki községekkel szintet tud lépni. Ehhez sok munka áll előttünk, de egy a csapat. Hajrá RMDSZ! Hajrá magyarok!”, összegzett Antal Árpád.