Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy újrázni készülő polgármestere számára egyszerre öröm, szolgálat és felelősség a székelyföldi város vezetése, amelynek véleménye szerint a következő időszakban szintet kell lépnie.
Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester szavazata leadását követően úgy nyilatkozott: „Sepsiszentgyörgy nekünk, akik itt élünk a világ közepe. Azt szeretnénk, hogy a következő évtizedben szintet lépjen a város, ehhez pedig mindenkire szükség van. Éppen ezért arra kérek mindenkit, hogy vegyen részt a választásokon. Arra kérek mindenkit, akinek fontos a városunk jövője, hogy éljen szavazati jogával”.
A Sláger Rádió kérdésére Antal Árpád elmondta: azt tapasztalta, hogy betartatnak és betartatnak minden egészségügyi előírást, úgy érezte, teljesen biztonságosan lehet szavazni.
Szavazás maszkban
Szavazás maszkban

Háromszéken 182.220 szavazópolgárt várnak az urnákhoz. A szombat esti vihart követően vasárnap reggel zavartalanul megkezdődött a szavazás mind a 214 háromszéki szavazókörzetben, ám egyelőre az országos átlagnál alacsonyabb a szavazókedv, a Központi Választási Iroda közlése szerint fél tizenkettőkor a szavazati joggal rendelkező háromszékiek 13.38 százaléka adta le voksát.

A délelőtti órákban főként az idősebb korosztály járult az urnákhoz. Tapasztalatunk szerint a szavazókörzetekben betartják és betartatják az egészségügyi óvintézkedéseket. A maszkviselés kötelező, belépéskor lázat mérnek, egyszerre csak kisszámú szavazót engednek be a helységekbe, ahol fertőtlenítőszer is rendelkezésre áll, így a voks leadásával eltöltött néhány perc biztonságosnak mondható.