Hétfőn reggel két autó ütközött a Brassó és Kézdivásárhely közti 11-es számú országúton, Csernáton közelében, a balesetben két férfi és egy nő életét veszítette, két másik személy pedig súlyosan megsérült, tájékoztat a háromszéki rendőrség. Radu Stroe rendőrségi szóvivő szerint a két autó frontálisan ütközött.

Frontális ütközés halálos áldozatokkal
Frontális ütközés halálos áldozatokkal | Fotó: Útügyi Igazgatóság

A balesetről hétfőn 6.30-kor riasztották a rendőrséget. A helyszínre érkező nyomozók megállapították, hogy a balesetet egy olyan autóvezető okozta, aki Kézdivásárhely irányából Brassó irányába tartott ám Csernáton közelében áthajtott a szembejövő sávra és frontálisan ütközött a szembe jövő, szabályosan közlekedő járművel.

Frontális ütközés halálos áldozatokkal
Frontális ütközés halálos áldozatokkal | Fotó: Útügyi Igazgatóság

Radu Stroe szerint a balesetnek öt áldozata van, így a balesetet okozó járműben utazó két férfi és egy nő meghalt egy másik asszony megsérült. A szabályosan közlekedő járművez vezető nő pedig súlyosan megsérült. A halálos baleset miatt a 11-es út felsőháromszéki szakasza egy órán át zárva volt, a közlekedést egy mellékútra terelték.

Frissítés: A háromszéki rendőrség hétfő délutáni tájékoztatása szerint kórházba szállítását követően meghalt a balesetet okozó autó negyedik utasa is. A nyomozók szerint a balesetet okozó autó 67 éves sofőrje a fáradtság miatt elaludt a kormánynál és úgy sodródott át a szembejövő sávra és ütközött frontálisan a szembe jövő, szabályosan közlekedő autóval, amit egy 50 éves asszony vezetett, aki súlyosan sérült. A frontális ütközésben életét veszítette a sofőr mellett egy 64 éves asszony, egy 84 éves férfi és egy 74 éves nő.