Balesetet okozott két részeg háromszéki fiatal, majd menekülés közben felborították az autót és egy rakodógépet is loptak, hogy kiemeljék a sáncból. Az ittasan okozott baleset nyomainak eltüntetése közben több bűncselekményt is elkövetett a 23 és a 19 éves fiatalember.

A Kovászna megyei rendőrség tájékoztatása szerint vasárnap reggel 7 órakor riasztották a gidófalvi rendőröket, hogy a település egyik utcájában ismeretlenek összetörtek egy út szélén parkoló autót és elhagyták a baleset helyszínét. A nyomozóknak sikerült azonosítani a két tettest – egy 23 és egy 19 éves fiatalembert – akikről kiderült, hogy ittasan vezettek.

Mint kiderült a 23 éves fiatalember Réty község felől érkezve vezette az autót, ám túl gyorsan hajtott, elveszítette uralmát a jármű fölött és nekiütközött egy út szélén parkoló autónak, majd elhagyta a baleset helyszínét. Nem jutott messzire ugyanis a 121A és 121E jelzésű megyei utak kereszteződésében ismét elveszítette uralmát az jármű fölött és egy útszéli sáncba borította azt.

Rendőrségi ellenőrzés
Rendőrségi ellenőrzés | Illusztráció

Ekkor döntöttek úgy, hogy eltüntetik a nyomokat. A 23 éves fiatalember gyalog ment egy céghez, amelynek udvaráról elvett egy teleszkópos rakodógépet, azt visszavezette a sáncba borult autójáig és kiemelték onnan a járművet. A rendőrség szerint miközben a 23 éves férfi visszavitte helyére a rakodógépet, a 19 éves társa beült a balesetet szenvedett autóba, és azt Besenyő közelében megpróbálta elrejteni.

Miután a rendőrök azonosították az elkövetőeket megtalálták az elrejtett járművet is. Mindkét fiatalembert megszondáztattak és a 23 éves férfi leheletében 1,50 mg/l alkoholt mértek, míg a 19 éves férfi leheletében 0,99 mg/l alkoholt mutatott a szonda. Mindkettejüket vérvételre kísértek, majd ittas vezetés, a baleset helyszínének elhagyása, a baleseti nyomok eltüntetése és lopás vádjával indítottak bűnvádi eljárást ellenük.