Ötször gyújtotta fel egy egyelőre ismeretlen tettes az egyik sepsiszentgyörgyi, földbe süllyesztett szemetes konténert, amely ezúttal porig égett. „Nem normális, hogy több száz ember kell aggódjon egy felelőtlen szomszéd miatt, aki folyamatosan gondot okoz az egész környéknek” – fogalmaz Máthé László. A Tega köztisztasági vállalat igazgatója rámutatott: emberek életét, vagyonát veszélyezteti az a felelőtlen sepsiszentgyörgyi személy, aki parazsat ürít a süllyesztett konténerekbe!

A városi strand, vagyis az Olt utca és Sport utca közelében található föld alá süllyesztett hulladék gyűjtőponthoz riasztották a tűzoltókat, akik gyorsan a helyszínre értek és megakadályozták a föld alól már méteresre növő lángnyelvek terjedését. Ennél a süllyesztett hulladékgyűjtőnél ez már az ötödik hasonló eset, hogy valaki parazsat önt bele, amitől az kigyullad. Ezúttal azonban a környéken lakók csak későn észlelték a problémát, a konténert a helyszínre érkező tűzoltóknak már nem sikerült megmenteniük.

Felgyújtott szemetes konténer
Felgyújtott szemetes konténer | Fotó: Tega köztisztasági vállalat

Máthé László elmondta: a föld alá süllyesztett kukát alig 3 éve vásárolták és értéke 2000 euróra tehető. Mivel teljesen szétégett, ezúttal már javítani sem lehet, mint korábban. A süllyesztett konténer maradványait először ki kell ásni, másik föld alá telepíthető konténerrel egyelőre nincs lehetőség pótolni.

A köztisztasági vállalat vezetője szerint a korábbi, hasonló esetekben a környező magánházak egyikének lakóira gyanakodtak ám a tettest egyelőre nem sikerült azonosítani. Máthé László szerint a meggondolatlan gyújtogató börtönbüntetést kockáztat. „Arra kérem a szomszédságban élőket, hogy ha tudják azonosítani az elkövetőt, juttassák el hozzánk az információt például Facebookra a TEGA RT oldalán, vagy a 0267310.123es számon várják a bejelentéseket.