Sepsiszentgyörgy önkormányzata biztonságosabbá teszi a városban található gyalogátjárókat. Ennek érdekében minden gyalogátjáró közelében úgynevezett védőszigeteket alakítanak is. Antal Árpád polgármester szerdai, online sajtótájékoztatón elmondta: a városgazdálkodási igazgatóság munkatársai elkezdték ezen védőszigetek kialakítását.

Gyalogosokat védő sziget
Gyalogosokat védő sziget | Fotó: Kristó G. Hunor

„Idéntől szeretnénk a gyalogátjárók előtt kis szigeteket létrehozni azért, hogy az autósok időben lássák a gyalogosokat és ezáltal is csökkentsük a balesetek számát, ezt a folyamatot elindítottuk, egyelőre műanyag korlátokkal jelöljük ki, de majd idővel ezek zöld szigetek lesznek. A lényeg az, hogy ne tudjanak az autók közvetlenül az átjárók mellett parkolni és ezáltal eltakarni a gyalogost. Néhány parkolóhelyet fogunk ezzel veszíteni, de néhány emberéletet meg fogunk menteni.” – hangsúlyozta Antal Árpád.

A sepsiszentgyörgyi polgármester szerint a védőszigetek több kisebb méretű oszlopból állnak, melyeket a gyalogátjárók közelében helyeznek el és szerepük a biztonság növelése, hiszen jobb láthatóságot biztosítanak gyalogosoknak és járművezetőknek egyaránt.

Gyalogosokat védő sziget
Gyalogosokat védő sziget | Fotó: Kristó G. Hunor

Első körben ilyen oszlopokat helyeznek el a Grigore Bălan tábornok út, Nicolae Iorga utca, 1918 december 1. utca, Gróf Mikó Imre utca/Szabadság utca, a Váradi József utca alsó része (a Gábor Áron utca és a Kossuth Lajos utca közötti szakasza), Bánki Donát utca/Kriza János utca gyalogátjáróihoz.