Három kiskorú ellen indított eljárást a Kovászna megyei rendőrség. Azzal gyanúsítják őket, hogy ebben az évben több lopást is elkövettek Bereck községben, tájékoztatott kedden a rendőrség. A legutolsó bűncselekményt április 11-én követték el, akkor egy istállóból két juhot vittek el.

A rendőrség a napokban azonosított két kiskorút, a 16 és 17 éves fiatalokat gyanúsítják azzal, hogy ellopták a juhokat. Ugyanakkor a nyomozás során arra jutottak, hogy ugyanaz a két fiatal márciusban kiemelte egy ház ablakát, behatoltak, elloptak egy láncfűrészt és több ékszert. A 16 éves fiatal esetében felmerült a gyanú, hogy február- március időszakban több alkalommal behatolt egy lakatlan házba, ahonnan háztartási eszközöket lopott.

A szálak elvezettek egy harmadik, 15 éves kiskorúhoz, akiről feltételezik, hogy március-április időszakban betört egy szintén berecki házba, mobiltelefonokat, ékszereket, háztartási eszközöket, ruhákat lopott el. Az eltulajdonított javakat mind a két esetben megtalálták, és visszajuttatták a tulajdonosoknak. A rendőrség minősített lopás gyanújával indított bűnvádi vizsgálatot.