Élelmiszert loptak egy sepsiszentgyörgyi magánházból. A rendőrséget hétvégén értesítették, hogy az éjszaka folyamán ismeretlen tettesek átmásztak egy magánház kerítésén, letörték a lakatot a nyárikonyha bejáratáról, és több élelmiszert elloptak.

Ugyanabba az ingatlanba már március 23-án is behatolt egy ismeretlen, akkor is élelmet lopott. A rendőrök két személyt gyanúsítanak a betöréssel: egy 38 éves férfit és egy 15 éves kiskorút. Ugyanakkor azt gyanítják, hogy a márciusi lopást ugyanaz a fiatalkorú követte el. Mind a két gyanúsítottat őrizetbe vették és a bíróság elrendelte 30 napos időtartamra az előzetes letartóztatásukat. Minősített lopás gyanújával zajlik ellenük az eljárás.

Emellett egy 27 éves rablótámadással gyanúsított férfit is őrizetbe vettek. A bűncselekmény még februárban történt, akkor kora reggel riasztották a kézdivásárhelyi rendőrséget, hogy egy 38 éves férfit az utcán leütöttek, és ellopták a pénzét. A rendőrség a nyomozás során egy 27 éves férfit gyanúsít a rablótámadással, akit őrizetbe vettek, majd a bíróság elrendelte 30 napos előzetes letartóztatásba vételét. Minősített rablással gyanúsítják.