Életét veszítette pénteken egy 85 éves, idős háromszéki asszony, akinek kigyulladt lakása és nem sikerült kimenekülnie égő otthonából. A Kovászna megyei Készenléti Felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint pénteken 11 órakor kapták a riasztást, hogy Feldobolyban kigyulladt egy magánház. Két tűzoltó autóval és agy SMURD rohammentővel siettek a helyszínre ám megérkezésükkor az ingatlanból már magasra csaptak a lángok, a ház teteje pedig beomlott.

Tűz Feldobolyban
Emberi áldozatot követelt a tűz Feldobolyban | Fotó: ISU Covasna

Amint a tűzoltóknak sikerült annyira megfékezniük a tűzet, hogy be tudtak hatolni a házba ott holtan találták a 85 éves asszonyt, aki nem tudott kimenekülni a lángoló lakásból. A tűzoltók tájékoztatása szerint a tűzesetben leégett és beomlott a ház tetőszerkezete mintegy 30 négyzetméteren és a lángok martalékává váltak a lakásban lévő tárgyak is.

A szakemberek szerint a tűzet a nem megfelelő kémény okozta, amely vagy meg volt rongálódva és a kipattanó szikra lángra lobbantotta a házat, vagy pedig gyúlékony anyagokat tároltak közvetlen a kémény közelében és így keletkezett az emberi áldozattal is járó tűz.