Magyarázkodni kényszerültek a háromszéki hatóságok, miután az interneten megdöbbentő drónfelvétel jelent meg egy árapataki ingatlan udvarán lévő illegális szeméttelepről. A felvételt egy brassói civil szervezet, a Települések Biztonságáért és Egyeztetésért Egyesület tette közzé és felteszi a kérdést: a hatóságok miért nem lépnek fel mikor a faluban szeméthalmokat tárolnak és a lakók a bűz miatt panaszkodnak.

A Youtube videómegosztón közzétett filmben felvetik, hogy az ügynek köze van Octavian Goga volt PSD-s képviselőhöz. Előpatak alpolgármestere, Nicolae Cucu szerint a szeméthalmok közvetlenül nem köthetők a politikushoz, de kapcsolódik hozzá, mivel a szeméttel telített területet az édesanyja cége adta bérbe, az újrahasznosítható hulladékot begyűjtő és értékesítő cég ügyeit pedig a politikus unokaöccse intézi.

A cég két éve kapott engedélyt a környezetvédelmi hivataltól és a helyi önkormányzattól, de a felvételeken világosan látszik, hogy az előpataki udvaron nem újrahasznosítható hanem vegyes szemetet tárolnak. A környezetvédelmi őrség már kétszer büntetett és időlegesen a cég tevékenységet is felfüggesztették.

Az ügyben a háromszéki prefektúra és a környezetvédelmi őrség is vizsgálódik, ám egyelőre kérdéses, hogy a szeméthegyet ki és mikor fogja elszállítani.