Részegen, öt személy sérülésével járó balesetet okozott egy háromszéki főrendőr, majd beosztottjai megpróbálták eltussolni az ügyet olyan módon, hogy főnökük ne legyen felelősségre vonható. A Kovászna megyei Korrupcióellenes Igazgatóság (SJA) tájékoztatása szerint a rendőrtiszt által okozott baleset még áprilisban történt, most a nyomozás lezártával a brassói törvényszék mellett működő ügyészség vádat emelt a háromszéki közlekedési rendőrség egyik vezetője ellen, akit testi sértés okozásával és közokirat hamisításra való felbujtással gyanúsítanak. Két közlekedési rendőr ellen pedig az elkövető jogtalan előnyökhöz való juttatása és közokirat hamisítás gyanújával indult bűnvádi eljárás.

A Korrupcióellenes Igazgatóság hétfői közleménye szerint a háromszéki közlekedés rendészet egyik parancsnoka idén április 20-án, éjszaka 1 órakor ittasan vezette autóját, amikor átsodródott a szembejövő sávra és frontálisan ütközött egy másik járművel, a balesetben 5 személy megsérült. A korrupcióellenes nyomozók szerint a balesetnél két közlekedési rendőr helyszínelt ám parancsnokuk és annak felesége felbujtására megpróbálták olyan módon beállítani a baleset részleteit, hogy a rendőrtiszt ne legyen felelősségre vonható.

Rendőrségi ellenőrzés
Rendőrségi ellenőrzés | Illusztráció

Egyrészt a közlekedés rendészet parancsnokát nem szondáztatták meg és nem vettek tőle vért az alkoholszint megállapítása érdekében, továbbá nem azonosították az esetleges szemtanúkat és nem vették jegyzőkönyvbe azok nyilatkozatait. Megállapították azt is, hogy a helyszínelő rendőrök valótlanul írták bele a jegyzőkönyvbe azt, hogy a balesetet okozó autót a főrendőr felesége vezette és tudatosan nem vették jegyzőkönyvbe a helyszínen talált bizonyítékokat.

A háromszéki közlekedés rendészet egyik parancsnoka és a két közlekedési rendőr ellen indított nyomozást a brassói törvényszék mellett működő ügyészség vezette, a gyanúsítottak ellen hétfőn indult bűnvádi eljárás.