Péntek délután, a sepsiszentgyörgyi Kaufland zöldséges standjánál egy méretes sikló ijesztette meg a vásárlókat. A csúszó-mászó a cherry paradicsomokat tároló dobozból bukkant fel, számolt be a Sláger Rádiónak egyik olvasónk, aki azonnal le is fotózta a hüllőt. Elmondása szerint az esetről értesítették a bevásárlóközpont ügyfélközpontját, amely a cég őrző-védő szolgálathoz fordult segítségért.

Az eset kapcsán felkerestük a Kovászna megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság vezetőjét. Sikó Barabási Sándor főállatorvos azonnal utánajárt az ügynek, ám a sikló életét már nem sikerült megmenteni. Elmondása szerint egy biológussal szerettek volna a Kauflandhoz menni, hogy befogják az állatot, ám a bevásárlóközponttól arról tájékoztatták, hogy mivel megijedtek, agyonütötték és kidobták az Olt folyó partjára.

Sikló a Kauflandban
Sikló a Kauflandban | Olvasói fotó

A háromszéki állatorvos rámutatott: a biológus ártalmatlan ám nagyon hasznos siklóként azonosította az állatot, amely vélhetően a zöldséges dobozokkal kerülhetett a sepsiszentgyörgyi bevásárlóközpontba.

Frissítés: Törökországból származó fügés dobozban került kígyó a Kauflandba

Az ügy kapcsán a Sláger Rádió megkereste a Kaufland nagyáruházat, amelynek PR menedzsere, Daniela Spiridonescu arról tájékoztatott, hogy pénteken 15 óra tájékán – pár perce, hogy értesültek az esetről – megoldották a problémát. „Azonnal visszavontuk az árut, kitakarítottuk a területet és visszaállítottuk az üzlet higiéniai körülményeit”, írja állásfoglalásában a cég.

Daniela Spiridonescu szerint kivizsgálták az esetet és kiderült, hogy a kígyó egy Törökországból származó füge szállítmánnyal került a sepsiszentgyörgyi Kauflandba, amelynek zöldséges-gyümölcsös részlegére azokban a dobozokban helyezték el a fügéket, amelyben a szállítmány érkezett.

Hozzáteszik: a Kaufland minden üzletében elrendelték a törökországi fügekészletek azonnali visszavonását és felvették a kapcsolatot a törökországi beszállítóval, amelytől magyarázatot kértek az esetre. Jelenleg a cég dolgozói minden fügés dobozt egyenként átvizsgálnak és biztosítják a vásárlóikat, hogy holnaptól a polcokon kihelyezett fügés dobozok biztonságosak lesznek. Ugyanakkor a cég a teljes beszállítói hálózatában átfogó ellenőrzést rendelt el, szögezte le Daniela Spiridonescu.