Brutális kettős gyilkosság rázta meg a felsőháromszéki Csernáton község lakóit. Értesülések szerint italozó férfiak között kirobban spontán konfliktus vezetett tragédiához, az elkövető 30 éves R. Gigelt pedig a rendőrség még vasárnap este őrizetbe vette, hétfőn pedig elrendelték 30 napos vizsgálati fogságba való helyezését.

A csernátoni kettős gyilkosságról a Székely Hírmondó napilap, szemtanúk megszólaltatásával számolt be. Felidézik, hogy a Gicunak becézett férfi vasárnap este egy csernátoni butikba tért be egy italra, ahol szóba elegyedett egyik későbbi áldozatával, egy 65 éves, özvegy férfival. Miután a helyiség bezárt mindketten átvonultak az idős férfi szemközti házába, ahol tovább italoztak.

A szemtanúk beszámolója szerint a házigazda egyszer vérző fejjel rohant ki otthonából és szomszédjánál próbált menedéket keresni támadója elől, azonban már annak udvarán összeesett és életét veszítette. A támadó a szomszéd udvarára követte áldozatát, majd betört a szomszéd lakásába és ott bántalmazta a 69 éves tulajdonost is, aki később belehalt sérüléseibe.

Rendőrségi letartóztatás

Az őrjöngő gyilkost látva a szomszédok riasztották a rendőrséget, ám megérkezésükkor azokat is megfenyegette a 30 éves férfi, akit végül sikerült őrizetbe venni. A gyilkos fegyvert még hétfőn is keresték a nyomozók, az elkövető indítéka sem ismert. A Kovászna Megyei Törvényszék honlapja szerint az ügyészség javaslatára hétfőn késő este elrendelték az elkövető 30 napos vizsgálati fogságba helyezését. Cosmin Gheorghe Andraş a háromszéki ügyészség szóvivője megerősítette, hogy minősített emberöléssel vádolják a férfit.

Az esetről mélyen hallgat a Kovászna megyei rendőrség, amely korábbi szokásával ellentétben ezúttal nem tájékoztatott sem közleményben, sem pedig szóvivőjén keresztül, akit szolgálati telefonján sem tudtunk elérni.