Szándékosnak tűnő gyújtogatás sorozat aggasztja a háromszéki nagyközség Uzon lakóit. Az elmúlt tíz nap során ugyanis hat tűzesetet jegyeztek, mindig ugyanabban az időpontban, éjszaka 11 és 12 óra között. Ráduly István polgármester szerint az első tűzeseteket még véletlennek vagy gyerekcsínynek gondolták, de amikor újabb és újabb tüzek történtek, felmerült a szándékos gyújtogatás gyanúja.

Az uzoni elöljáró beszámolója szerint először a tömbháznegyedben az egyik lakó tűzifája gyulladt meg, majd az iskolánál szintén a farakás. Ezután egy szeméttároló következett, majd az iskola udvarán egy használaton kívül levő gépkocsit gyújtottak fel, amely teljesen kiégett, végül az egyik tömbház szárítójában csaptak fel a lángok, egy ott tárolt kerékpár égett el.

Ráduly István polgármester ismeretlen tettes ellen tett bűnvádi feljelentést a rendőrségen, illetve a térfigyelő kamerák felvételeit átadták a nyomozóknak, abban bízva, hogy sikerül beazonosítani az elkövetőt. Az uzoni elöljáró feltételezi, hogy helybéli lehet a gyújtogató, hiszen nehezen elképzelhető, hogy átutazó tíz nap alatt hatszor fordul elő ugyanazon a településen. A Kovászna megyei rendőrség szóvivője, Nicoleta Tolvaj-Marin szerint a kigyulladt gépkocsi ügyében már zajlik a nyomozás.