A besenyői tóba fulladt egy háromszéki férfi. A Kovászna megyei Készenléti Felügyelőséget (ISU) csütörtökön riasztották, hogy feltételezések szerint a besenyői tóba fulladt egy férfi.

Holttestet kereső tűzoltók | Fotó: Készenléti Felügyelőség (ISU)

Marius Tolvaj szóvivő arról tájékoztatott, hogy a tűzoltók és a rohammentő szolgálat szakemberei azonnal a helyszínre siettek, két mentőcsónakot bocsátottak vízre és elkezdték keresni az eltűnt férfit. Közel három órás keresés után pedig megtalálták az 50 év körüli áldozat holttestét. Az ügy részleteinek kiderítése érdekében zajlanak a nyomozások.

A hetedik emeletre felmászva jutottak be az elhunyt asszony otthonába | Fotó: Készenléti Felügyelőség (ISU)

A háromszéki tűzoltóknak ezen a héten ez már a második ilyen jellegű beavatkozása. Marius Tolvaj emlékeztetett, hogy szerdán azért riasztották a tűzoltókat, mert egy sepsiszentgyörgyi tömbház lakói egy ideje nem látták az egyik szomszédjukat és azért aggódtak, hogy valami baj érhette. Az idős hölgy egy tömbház hetedik emeletén lakott, mivel nem sikerült a bejárati ajtón bejutni, a tűzoltók egy óriási létrát nyújtottak ki és azon másztak fel a hetedik emeletre, és az ablakon át jutottak be a lakásba. Ott azonban holttan találták az idős asszonyt.