A Sepsiszentgyörgy melletti Sugásfürdőn, május 25-én, szombaton szervezik meg a majálist, amelyet eredetileg a Szent György Napokra terveztek, de a rossz idő miatt el kellett halasztani.

A városháza tájékoztatása szerint a Sugásfürdői Majális célja a sport és az egészséges életmód népszerűsítése. Az egész napos programkínálatban szerepel gyalogtúra, kerékpározás, reggeli torna, műfalmászás, görhoki és műkorcsolya bemutató, hoki botos ügyességi versenyek, egészséges életmóddal kapcsolatos előadások, bográcsolás, borvízkóstoló a Benkő borvíznél és pisztrángsütés is.

Minden környékbeli „mozgásaktivistát” igyekeztek bevonni a majálisba, szombaton reggel 9 órától, aki kerékpárral vagy szaladva közelítené meg a helyszínt, csatlakozhat a Fitness Tribe csapatához. Sugásfürdőre szombaton reggel 10 órától este 8 óráig, óránként indulnak autóbuszok a városból és vissza.

A sepsiszentgyörgyi majálisozók ingyenesen kipróbálhatják a sugásfürdői minigolfpályát, kalandparkot, mászófalat és a szabadidőközpont kínálatát is. A családok számára lesz piknikezési lehetőség, és aki nem visz magával élelmet, az a helyszíni lacikonyháknál megvásárolhatja.