Rendezvényeik, programjaik finanszírozására pályázhatnak a háromszéki és sepsiszentgyörgyi civil szervezetek. A sepiszentgyörgyi önkormányzat is meghirdette az idei támogatási programját. Az önkormányzat 450.000 lejt különített el a kulturális programok támogatására, 400.000 lejt a sport, továbbá 100.000 lejt az ifjúsági programokra. A kulturális pályázatok leadási határideje május 3., addig a sport- és az ifjúsági pályázatokat május 20-ig lehet benyújtani. A pályázatokra vonatkozó részletes információkat a www.sepsi.ro oldalon találják.

Kovászna megye tanácsa egy év kihagyás után saját költségvetésből összesen hétmillió lejt szán civil szervezetek és egyházak programjainak támogatására. Tamás Sándor a háromszéki közgyűlés elnöke szerint az egyházak 1,8 millió lejre pályázhatnak, azzal a pontosítással, hogy ebből 3OO ezer lejt a leégett bükszádi katolikus plébánia felújítására célirányosan különítenek el.

Kulturális és szabadidős tevékenységek támogatására 1 millió lejt szánnak, az ifjúsági szervezetek 15O ezer lejt hívhatnak le. Egymillió lejes keretet szavaztak meg azoknak a civil szervezeteknek, melyek szociális tevékenységet folytatnak. Tamás Sándor rámutatott, a civilek több mint 12OO idős, beteg személynek viselik gondját Háromszéken. A sport támogatására 3,2 millió lejes alapot hoztak létre. A pályázatokat május 10-ig lehet leadni Kovászna Megye Tanácsának iktatójában. A pályázati kiírás elérhető a kvmt.ro honlapon.