Kovászna megye területén 15 házkutatás révén számolt fel egy kábítószer kereskedelemmel és orvvadászattal foglalkozó bűnbandát a szervezett bűnözés elleni rendőrség, tájékoztatott Nicoleta Tolvaj Marin. A háromszéki rendőrség szóvivője szerint az ügyben érintett hat személyt azzal gyanúsítják, hogy veszélyes és nagyon veszélyes kategóriába sorolható kábítószerekkel kereskedtek és orvvadászattal foglalkoztak.

Extasy tabletták | Fotó: Kovászna megyei rendőrség

Az április 18-i, csütörtöki rajtaütésszerű házkutatások során a rendőrök lefoglaltak 249 extasy tablettát és 5 gramm kannabiszt. Emellett két fegyvert, amelyek közül egyik halálos a másik nem halálos kategóriába sorolható, továbbá ezekhez tartozó, törvénytelenül birtokolt lőszert is lefoglaltak, sorolta a rendőrségi szóvivő. Hozzátette, hogy a gyanúsítottak orvvadászattal is foglalkoztak, ezért a házkutatások során a nyomozók találtak náluk 17 kilogrammnyi vadhúst, 55 csomag vadhús készítményt, 10 őz trófeát, amelyről azt feltételezik, hogy orvvadászat révén került a birtokukba. A rendőrök továbbá lefoglaltak 45.000 lejt és 7.500 eurót is.

Orvvadász fegyver | Fotó: Kovászna megyei rendőrség

A Kovászna megyei rendőrség közleménye szerint a rajtaütés nyomán hat személyt szállítottak kihallgatásra a rendőrség székhelyére, egyik 30 éves férfit pedig előzetes letartóztatásba helyezték. A gyanúsítottak ellen kábítószer kereskedelem és orvvadászat vádjával zajlik eljárás.