A háromszéki megyeszékhely 11. alkalommal csatlakozik a Föld órája nevű világméretű akcióhoz és március 30-án, szombaton 20.30 és 21.30 között lekapcsolják a közvilágítást Sepsiszentgyörgy Főtérén, ez idő alatt közel 60 gyermek fog énekelni a Cantus Mundi országos program keretében. A Cantus Mundi a Madrigál Nemzeti Kórus kezdeményezése, amely az országból több mint 1000 kórust egyesít, vagyis több mint 40 000 gyermeket, társadalmi, etnikai, szociális hovatartozástól függetlenül.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata arra kéri a város lakóit, cégeket, intézményeket és civil szervezeteket, hogy szombaton este fél kilenc és fél tíz között oltsák le a lámpákat, kapcsolják le az elektromos készülékeket, így csatlakozzanak a világméretű környezetvédelmi akcióhoz. Az akció az energiapazarló életmódra kívánja felhívni a figyelmet.

A Természetvédelmi Világalap első ízben 2007-ben, Sydneyben rendezte meg a Föld óráját, ahol több mint 2 millió ember kapcsolta le a villanyt egy órára, így a város energiafogyasztása az átlagosnál 10 százalékkal lett kevesebb. Ezt követően a világméretűvé vált akciónak már évente több millió résztvevője volt. Az energiatakarékosság mellett a megmozdulás célja egy órán át csökkenteni a széndioxid-kibocsátást.