Játszótérépítést, kultúrházak, iskolák-óvodák, sportbázisok, családorvosi rendelők, kórházak felújítását és felszerelését, iskolatáska és after school programokat támogat jelentős összegekkel Kovászna megye tanácsa, jelentette be Tamás Sándor.

A háromszéki tanácselnök szerint az elmúlt években programonként 10.000 – 10.000 lejre pályázhattak a helyi önkormányzatok. Idén viszont programonként 25.000 – 25.000 lejt biztosítanak a településeknek, azok is ugyanekkora összeggel kell hozzájáruljanak.

2012 óta 19 településen épült köztéri játszótér, a 120 vidéki kultúrházból 69-et újítottak fel, 22 sportbázist korszerűsítettek, felújítottak 16 vidéki családorvosi rendelőt, illetve támogatták 13 vidéki iskola és óvoda felújítását.

Tamás Sándor szerint idén azt az újítást is bevezették, hogy már nem csak felújításokra lehet pályázni, hanem kultúrotthonok, iskolák-óvodák, orvosi rendelők, kórházak, sportlétesítmények berendezéseinek vásárlására is. Másrészt az iskola-óvoda felújítási programot úgy módosították, hogy nem csak vidéki települések pályázhatnak, hanem kiterjesztik a programot Kovásznára, Barótra és Bodzafordulóra is.