Újabb módosítást tervez az oktatási minisztérium, ezúttal a testnevelés órákat vennék ki az előkészítő és az első osztályokban és helyettesítenék „játék és mozgás” valamint „zene és mozgás” nevű órákkal. A sajtónak kiszivárogtatott tervezet szerint, a módosítást a Neveléstudományi Kutatóintézet javasolta, mert az iskolaigazgatók és a szülők is arról panaszkodtak, hogy a legkisebbek nehézkesen alkalmazkodnak a testnevelésórák elvárásaihoz.

Kiss Imre háromszéki főtanfelügyelő | Fotó: Kovács Zsolt

Kiss Imre háromszéki főtanfelügyelő a Sláger Rádiónak elmondta: minderről még semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak. Hozzátette: minden nap megjelenik valami újdonság, amit Ecaterina Andronescu oktatási miniszter általában a sajtóban jelent be. Kiss Imre szerint nem zárkóznak el a módosításoktól, de szeretnék, ha megjelennének a rendeletek, amihez a napi rutint igazítani kell.

Felsorolta, hogy még nem jelent meg az előkészítőbe a beiratkozás módszertana sem, holott már el kellene kezdeni a beiratkozást, a pedagógusok érdemfokozatának módszertana is várat magára. A második félévtől el kell kezdeni a felkészítőket a nyolcadikos osztályosoknak, az érettségizőknek, de erről sem kaptak hivatalos eligazítást és a következő tanév szerkezetéről is csak a sajtóból értesültek, azt nem közölte hivatalosan a szaktárca.