Tíz éve eredménytelenül nyomoznak a legnagyobb háromszéki rablás, az Ares Security ügyében. Nicoleta Tolvaj Marin szóvivő a Kovászna megyei rendőrség évértékelőjén újságírói kérésre kifejtette: nem szüntették be a nyomozást a tíz évvel ezelőtt elkövetett rablás ügyében.

Mint ismert 2010 októberében géppisztollyal felfegyverzett rablók éjszaka törtek be a sepsiszentgyörgyi Ares Security őrző-védő cég székházába. A két álarcos rabló megkötözte az alkalmazottat, elvittek 270 ezer lejt és a cég egyik szolgálati autójával elmenekültek. A megkötözött alkalmazott azt nyilatkozta, azért nyitott ajtót az álarcosoknak, mert azt mondták, a rendőrség kommandósai.

Ilyen autóval menekültek a rablók | Fotó: Kovács Zsolt

Hét évvel ezelőtt a háromszéki rendőrség az FBI segítségét is kérte, hogy felgöngyölítsék az ügyet, de a szövetségi nyomozók sem jártak sikerrel. A korábbi rendőrparancsnokok azt mondták, kialakult a gyanúsítottjainak köre, ám nem találtak bizonyítékot, ami alapján vádat emelhetnének ellenük. A háromszéki rendőrök egy biztonsági kamera felvételeit adták át az FBI-nak, de a rajta levő alakok túl messze álltak, ezért a korszerű eszközökkel sem tudták kideríteni a személyazonosságukat.