Elütöttek egy rollerező gyereket egy sepsiszentgyörgyi gyalogátjárón. Nicoleta Tolvaj-Marin rendőrségi szóvivő szerint a 9 éves gyerek nem nézett szét mielőtt a rollerrel ráhajtott a gyalogátjáróra, egy gépkocsi elütötte. A kiskorút kórházba szállították, sérülései súlyosak.

A baleset a Grigore Balan és az 1918 december 1 sugárutak kereszteződésénél történt. A kereszteződésben ugyan villanyrendőr szabályozza a közlekedést, ám a letérőknél nincs szemafor, itt került a gépkocsi kerekei alá a rollerező gyerek. A rendőrség testi sértés gyanújával indított bűnvádi eljárást.

A rendőrség felhívja a szülők figyelmét, hogy a nevelésnek meghatározó szerepe van a megelőzésben. A rendőrök gyakran tartanak felvilágosító előadást az iskolákban, a közúti szabályok betartásának fontosságáról beszélnek, de ezt a szülők is meg kell erősítsék, különösen ha egyedül engedik el a gyerekeiket.

El kell magyarázni, a zebránál is győződjenek meg róla, hogy a gépkocsivezető észrevette, hogy át akarnak kelni az úttesten. Ha rollerrel járnak, biztonságosabb, ha leszállnak, és áttolják a gyalogátjárón, mutatott rá Nicoleta Tolvaj Marin.