A rendőrséget a háromszéki Torja községből csütörtök este riasztották az 112-es hívószámon, hogy az út szélén egy idős férfi holttestére bukkantak. A helyszínre érkező nyomozók megállapították, hogy a 63 éves férfi egy autós baleset áldozata lett, a tettes azonban elhagyta a helyszínt.

A Kovászna megyei rendőrség nyomozói két órán belül azonosították a tettest, aki viszont annyira részeg volt, hogy nem tudták szondáztatni, így kórházba szállították vérvételre, számolt be Nicoleta Tolvaj Marin. A Kovászna megyei rendőrség szóvivője szerint a 32 éves tettesről kiderült, hogy részegen vezette autóját és Torja község területén elgázolta az útszélen közlekedő idős férfit.

Rendőrségi helyszínelés

Az ittasan vezető sofőr megijedt tette súlyosságától és elmenekült a helyszínről. Amikor két óra elteltével a rendőrök megtalálták, annyira részeg volt, hogy nem tudták megszondáztatni, ezért először kórházba szállították vérételre. Pénteken délelőtt pedig a bíróságtól kérték előzetes letartóztatását. A 32 éves férfi ellen ittas vezetés, emberölés és a baleset helyszínének elhagyása vádjával indítottak bűnvádi eljárást.