A körözöttek listájára került Olosz Gergely, a rendőrség közzétette fényképét és adatait. A korrupciós ügyben három év szabadságvesztésre ítélt volt háromszéki politikus ellen már korábban kiadták a nemzetközi körözést, pénteken pedig fényképe, személyes adatai és az ellene hozott ítéletet közzétették a rendőrség hivatalos honlapján. Nicoleta Tolvaj Marin a Kovászna megyei rendőrség szóvivője szerint folytatják a nyomozást annak érdekében, hogy előállítsák Olosz Gergelyt és érvényt szerezzenek a jogerős ítéletnek.

Mint arról beszámoltunk Olosz Gergely volt RMDSZ szenátor, az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság egykori elnöke ügyében a három év letöltendő szabadságvesztésről szóló jogerős ítéletet december 20-án hozta meg legfelsőbb bíróság, ám az elítélt nem jelentkezett a büntetés végrehajtására, a rendőrök nem találták a bejelentett lakhelyén.

Első lépésként országos körözést adtak ki ellene és Olosz Gergely személyi adatait elküldték minden határátkelőhelyre, az ország minden rendőrségére. Mivel ez nem vezetett eredményre, kiadták ellene a nemzetközi körözést. Olosz Gergely fényképe pénteken került fel a rendőrség hivatalos honlapján az országosan körözöttek listájára, ahol be is lehet jelenteni, ha valaki tud a hollétéről.

Olosz Gergely egykori háromszéki szenátor | Foto: Evenimentul

Olosz Gergelyt befolyással való folyamatos üzérkedésben találta bűnösnek a bíróság. A vádhatóság szerint Olosz Gergelyt az energiaár-szabályzó hatóság elnökeként négy vállalkozó lefizette őt, hogy különböző szerződésekhez juttassa cégeiket. A vádirat szerint a volt háromszéki politikus összesen félmillió eurónak megfelelő jogtalan anyagi haszonban részesült különböző formákban. Olosz Gergelytől elkoboznak 384 ezer eurót és 400 ezer lejt, illetve vagyonának egy részét zárolták.