Őrizetbe vettek egy sepsiszentgyörgyi férfit, mert nem tartotta be a távolságtartási végzést. A sepsiszentgyörgyi rendőrök szerdán vettek őrizetbe egy férfit, mert bántalmazta a feleségét, és megszegte a bíróság által kiállított távolságtartási végzést.

Nicoleta Tolvaj-Marin szóvivő szerint a rendőröket az áldozat riasztotta, segítséget kért, mert a férje a távolságtartási végzés ellenére behatolt a lakásba, késsel fenyegette és bántalmazta őt. A helyszínre siető rendőrök már csak a 42 éves áldozatot találták otthonában, a férj időközben távozott.

Rendőrségi helyszínelés

Mivel a bíróság korábban kiállította a távolságtartási végzést, megtiltva a férfinak, hogy megközelítse a felesége lakását, a rendőrök azonosították a gyanúsítottat, és 24 órára őrizetbe vették. Bűnvádi eljárást indítottak ellene, családon belüli erőszak, és bírósági végzés be nem tartása miatt.

Nicoleta Tolvaj-Marin emlékezetet, hogy tavaly Kovászna megyében 24 alkalommal szegték meg a távolságtartási végzést. Decembertől az intézkedő rendőr ideiglenes távolságtartási végzést állíthat ki a családon belüli erőszak áldozatainak védelmében.