Több mint 50 kilogramm illegálisan forgalmazott tűzijátékot kobozott el a háromszéki rendőrség. Az év végi ünnepek idején lezajlott „Tűzijáték” nevű ellenőrző akciók során 160 esetben razziáztak a rendőrök, számolt be Nicoleta Tolvaj Marin.

A Kovászna megyei rendőrség szóvivője szerint a novembertől január első napjaiig tartó akció során főként a bevásárló központok és piacok környékén vadásztak a törvénytelen petárda árusokra.

Bár évek óta büntetendő a petárdák forgalmazása, birtoklása és használata, az év végi ünnepek környékén egyesek még mindig próbálkoznak ezek árusításával. Az elmúlt időszakban 17 esetben indítottak bűnvádi eljárást törvénytelen pirotechnikai eszközökkel való kereskedés és használat vádjával és összesen 51,6 kilogramm petárdát koboztak el az érintettektől.

A vádlottak három hónaptól egy évig terjedő szabadságvesztést vagy pénzbírságot kockáztattak. Háromszéken ebben az idényben nem jelentettek egyetlen esetet se, amelynek során valaki petárda használat közben megsérült volna.