Mintegy száz, Magyarországról behozott vadnyulat telepített a háromszéki vadászterületekre a Kovászna megyei Halász-Vadász Egyesület, számolt be László Béla. Az egyesület elnöke szerint 60 vadnyulat Kilyén és Szotyor közelében és további 40 vadnyulat Telek község térségében engedtek szabadon.

A magyarországi vadnyulak betelepítésére azért volt szükség, mert Háromszéken az elmúlt években lecsökkent a helyi vadnyúl állomány. László Béla szerint ennek oka egyrészt az, hogy átalakult a mezőgazdasági kultúrák struktúrája, ahol nagy területen termelnek repcét és kukoricát onnan eltűntek a nyulak. Másrészt a veszettség elleni kampányoknak köszönhetően felszámolták ezt a betegséget és így elszaporodtak a rókák, amelyek a nyulak természetes ellenségei.

Összesen 11.000 eurót költöttek a magyarországi vadnyulak betelepítésére, egyedenként 110 eurót fizettek értük. A nyulakat párban vásárolták és meg is jelölték őket, így a hím nyulak zöld-, a nőstény nyulak pedig piros színű jelölést kaptak, hogy meg lehessen őket különböztetni.