Nemzetközi körözést adott ki a rendőrség Olosz Gergely ellen, mondta el a Sláger Rádiónak Nicoleta Tolvai-Marin. A Kovászna megyei rendőrség szóvivője emlékeztetett, hogy Olosz Gergely volt RMDSZ szenátor, az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság egykori elnöke ügyében a három év letöltendő szabadságvesztésről szóló jogerős ítéletet december 20-án hozta meg legfelsőbb bíróság, ám az elítélt nem jelentkezett a büntetés végrehajtására, a rendőrök nem találták a bejelentett lakhelyén.

Első lépésként országos körözést adtak ki ellene és Olosz Gergely személyi adatait elküldték minden határátkelőhelyre, az ország minden rendőrségére. Mivel ez nem vezetett eredményre, kiadták ellene a nemzetközi körözést. Olosz Gergely egyelőre még nem került a rendőrség hivatalos honlapján az országosan körözöttek listájára, a rendőrségi szóvivő szerint a procedúra e tekintetben elhúzódik.

Olosz Gergely egykori háromszéki szenátor | Foto: timetv.ro

Olosz Gergelyt befolyással való folyamatos üzérkedésben találta bűnösnek a bíróság. A vádhatóság szerint Olosz Gergelyt az energiaár-szabályzó hatóság elnökeként négy vállalkozó lefizette őt, hogy különböző szerződésekhez juttassa cégeiket. A vádirat szerint a volt háromszéki politikus összesen félmillió eurónak megfelelő jogtalan anyagi haszonban részesült különböző formákban. Olosz Gergelytől elkoboznak 384 ezer eurót és 400 ezer lejt, illetve vagyonának egy részét zárolták.