A háromszéki tűzoltók feladták a besenyői-tó jeges vízében és a környező erdőkben való kutatást az eltűnt 46 éves férfi után. A rendőrség viszont tovább nyomoz a december 24-én eltűnt Igyártó Sándor maksai lakos után, és ha ismét szükség lesz a terepen való keresésre, a tűzoltók újra akcióba lépnek, mondta Marius Tolvaj tűzoltósági szóvivő.

A Besenyői tó partján lévő hétvégi házakban szilveszterezők arról számoltak be a Sláger Rádiónak, hogy a rendőrség több autóst is megállított, megadták az eltűnt férfi személyleírását és azután érdeklődtek, hogy nem-e látták az illetőt. Egyelőre azonban nincs arról információ, hogy Igyártó Sándor a tavat fedő vékony jégréteg alatt vagy a környező erdőkben, esetleg máshol tűnt el.

A rendőrség a lakosság segítségét kéri, ezért közzétették Igyártó Sándor fényképét, aki eltűnése napján zöld terepmintás nadrágot, szürke pulóvert, fekete kapucnis anorákot és zöld színű, bundás farmerdzsekit viselt. Arra kérik azokat, akik bármilyen információval tudnak segíteni az azonosításában, hogy hívják az 112-es ingyenes sürgősségi számot. Nicoleta Tolvaj-Marin rendőrségi szóvivő szerint az ügyben nem merült fel a bűncselekmény gyanúja.