A Facebookon megosztott videó-felvétel alapján azonosítottak egy kiskorút a háromszéki rendőrök, azzal gyanúsítják, hogy ellopta az adománygyűjtő dobozt egyik sepsiszentgyörgyi üzletből.

Nicoleta Tolvaj-Marin szóvivő arról tájékoztat, hogy kedden a rendőrök hivatalból indítottak nyomozást, miután felfigyeltek a közösségi oldalon terjedő kisfilmre. A felvételen az látszik, hogy a kiskorú óvatosan belép az üzletbe, és kihasználva, hogy az eladó épp nincs ott, elemel egy tárgyat a bejárat melletti pultról.

A 15 éves kiskorút a film alapján azonosították. A nyomozás során arra jutottak, hogy a tettet december 9-én követte el, az eltulajdonított adománygyűjtő dobozban 20 lej volt. A pénzt visszaszerezték, és eljárást indítottak lopás gyanújával. A kárvallott nem tett feljelentést, arra hivatkozva, hogy kis összegről van szó.

A szóvivő ugyanakkor arra biztatja a polgárokat, hogy minden hasonló esetet jelentsenek, hogy az elkövetőket felelősségre vonhassák, ezzel is elbátortalanítva a törvénytelen cselekedeteket.