Kézre került a Sepsiszentgyörgy főterén a karácsonyi fények felgyújtásához használt tandemkerékpár megrongálója. Nicoleta Tolvaj-Marin rendőrségi szóvivő arról tájékoztatott, hogy a polgármesteri hivatal december 12-én tett bejelentést, ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást.

Azonosították a 14 éves elkövetőt, aki a rendőröknek azt mondta, egy törött üveggel szúrta ki a bicikli kerekét, és nem volt indítéka, puszta szórakozásból rongált. Az okozott kár 70 lej, a rendőrség rongálás gyanújával folytatja a kivizsgálást, az ügyészség fogja lezárni az ügyet vádemeléssel, vagy úgy, hogy ejtik a vádat.

Amint arról beszámoltunk az önkormányzat munkatársai a múlt héten vették észre, hogy kivágták a karácsonyi díszítés részeként felállított tandemkerékpár első kerekét. Értesítették a helyi és a megyei rendőrséget, a térfigyelő kamerák felvételein próbálták azonosítani a tettest.

A térfigyelő kamerák állásán módosítottak, hogy még jobban megfigyelés alatt tarthassák a Főtéren elhelyezett installációkat. A főtéren felállított geodóm installáció fényei a tandemkerékpár meghajtásával gyúlnak fel.