Börtönbüntetést kockáztat az a háromszéki fiatal, akinek miután kábítószer hatása alatti vezetés miatt visszavonták hajtási jogosítványát, megjelent a rendőrségen, hogy visszakérje az engedélyét, csakhogy autóval érkezett. A kirívó esetről a Kovászna megyei rendőrség szóvivője, Nicoleta Tolvaj Marin számolt be, és rámutatott, hogy a vétkes sofőr ellen a hidvégi rendőrség bűnvádi eljárást indított.

A szóvivő beszámolója szerint a 25 éves fiatalt októberben állították meg a közlekedés rendészek és visszavonták a vezetői engedélyét mert kiderült, hogy pszichoaktív szerek hatása alatt vezette autóját. A fiatal férfi az elmúlt napokban megjelent a hidvégi rendőrség székhelyén, hogy visszaszerezze a hajtási engedélyét, csakhogy a rendőrök meglepetésére autóval érkezett. Emiatt viszont nem, hogy visszakapta volna engedélyét hanem egy második bűnvádi eljárás is indult ellene.

Vezetés kábítószer hatása alatt | Illusztráció

Egyes sofőrök halmozzák a bűncselekményeket!

Nicoleta Tolvaj Marin rámutatott, hogy nem ez az egyetlen ilyen eset, hiszen ugyancsak ezekben a napokban egy másik 25 éves háromszéki fiatalt is ismét autóvezetésen érték tetten Hilib és Gelence között, csakhogy ennek a férfinek sem volt vezetői engedélye, miután korábban már eljárás indult ellene hamis hajtási engedély használata és forgalomba be nem írt autó vezetése vádjával.