A taxisofőr két férfit szállított Kézdivásárhelyről Esztelnekre, de utasai útközben megállították, megfenyegették, és erőszakkal elvették a pénztárcájában lévő 350 lejt – számolt be hétfőn Nicoleta Tolvaj-Marin.

A Kovászna megyei rendőrség szóvivője elmondta, az áldozat beszámolója szerint két támadója az autót is el akarta venni, de a taxisofőr ellenállt, sikerült beülnie a járműbe és továbbhajtott. A kézdivásárhelyi taxisofőr riasztotta a rendőrséget, elmesélte, hogy mi történt vele.

A rendőrök azonnal nyomozni kezdtek az ügyben. Nicoleta Tolvaj-Marin tájékoztatása szerint az áldozat által nyújtott információk alapján, rövid idő alatt sikerült azonosítani a rablókat egy 20 és egy 24 éves fiatalember személyében.

A gyanúsítottakat a rendőrség székházába kísértek kihallgatásra, majd előzetes letartóztatásba kerültek. A rendőrségi szóvivő szerint a támadók egyike egy másik, hasonló bűncselekmény miatt már bírósági felügyelet alatt állt. A tettesek ellen rablás vádjával indítottak bűnvádi eljárást.