Állatkínzásért hallgatta ki a sepsiszentgyörgyi rendőrség azt a 3 férfit, akik részt vettek egy ló brutális megverésében. Nicoleta Tolvaj Marin szóvivő szerint csütörtökön azonosították és a rendőrségre kísérték azt a három 15 és 29 év közti férfit, akiket lefilmeztek, amint brutálisan ütlegelnek egy lovat.

Mint arról beszámoltunk, a háromszéki rendőrség hivatalból indított nyomozást, miután a közösségi oldalon megjelent egy videó, amelyet a sepsiszentgyörgyi Őrkő negyedben filmezett egy lakó, és amin látszik, hogy a ló után egy betondarabot kötöttek, majd egy bottal durván ütlegelik a szemmel láthatóan ijedt állatot.

A rendőrségi szóvivő szerint állatkínzásért indítottak eljárást a gyanúsítottak ellen, akik 3 hónaptól egy évig terjedő szabadságvesztést vagy pénzbüntetést kockáztatnak. Nicoleta Tolvaj-Marin arra kérte a lakosságot, hogy ha tanúi bármilyen bűncselekménynek, vagy kihágásnak, azonnal jelezzék a 112-es sürgősségi hívószámon, mivel a rendőrség könnyebben tudja azonosítani az elkövetőket.

A Kovászna megyei Állategészségügyi Igazgatóság vezetője, Sikó Barabási Sándor szerint az intézménynél külön osztály foglalkozik az állatjóléttel és hetente kapnak bejelentéseket, legtöbb esetben kutyák bántalmazását jelentik. „Ha nem megyünk el szó nélkül az ilyen esetek mellett, akkor változik a hozzáállás, a bánásmód. Gyakran az elkövetők is megbánják, amit tettek”- mondta a háromszéki főállatorvos.