Huszonhét tonna papírt gyűjtöttek a sepsiszentgyörgyi diákok. Tizennégy tanintézmény nevezett be a Tega köztisztasági vállalat, az ÖKO Sepsi közösségek közötti társulás, Kovászna Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Egyesület, és a lécfalvi hulladéklerakót működtető ECO Bihor vállalat által meghirdetett papírgyűjtő versenyre.

Papírt gyűjtenek a diákok |
Fotó: Kristó Gothárd Hunor

A hatvanhat osztály és csoport összesen 27 tonna papírt és karton adott le, ezért több mint ötezer lejt kaptak, amit az osztályfőnökök belátásuk szerint költhetnek el. A versenyt a Székely Mikó Kollégium diákjai nyerték, 11 tonna papírhulladékkal, ami a teljes mennyiség több mint 40 százaléka.

Máthé László a Tega Rt. igazgatója rámutatott, ösztönző volt, hogy a nyeremények mellett kifizették a tonnánként 200 lejt a papírért, fontosnak tartja, hogy a diákok, tanárok mellett a szülők is bekapcsolódtak az akcióba, mert így több nemzedékhez eljut az újrahasznosítás gondolata.

Papírt gyűjtenek a diákok |
Fotó: Kristó Gothárd Hunor

Az első három helyezettnek az ÖKO Sepsi ajánlott fel, 3000, 2000 illetve 1000 lejes díjat, amit osztálykirándulásra fordítanak. Köllő Zsolt-Ágoston a Székely Mikó Kollégium tanára elmondta, amint a gyerekek észrevették, hogy a másik osztályban halmokban gyűl a papírhulladék, kedvet kapnak, és ösztönzi őket a verseny.